Niebianskie krewetki

Dzis serwuje danie w ktorym zakochalam sie od pierwszego kesa w pewnej wloskiej restauracji. Doznania byly tak ogromne ze wydobywalam z siebie dziwne dzwieki …. Mmmmm ahhhhh Gorge ( moj maz ) I moj brat moga poswiadczyc byli swiadkami. W domu staralam sie przypomniec wszystkie smaki by moc odtworzyc dzielo na nowo. Przyznaje, ze prawie mi sie udalo;) ps. Przepis banalnie prosty;)

Podsmazamy na masle krewetki tygrysie z poszatkowanymi zabkami czosnku, dorzucamy pokrojona bardzo drobniutko papryke chili ( ja wybralam ta wieksza odmiane, nie jest taka ostra), doprawiamy slodka papryka i sola. Ugotowany wczesniej makaron Tagliatelle dorzucamy do krewetek, mieszamy dokladnie, podajemy na swiezej Rukoli, ulozonej na talerzu. Posypujemy parmezanem. 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s