Losos musztarda mazniety :)

Danie to powstalo dzieki inspiracji przepisem mojej najseksowniejszej kobiety w kuchni Nigelli 🙂 Czasami przyznaje tesknie za jej potrawami, ktore raczej w wiekszosci do dietetycznych nie naleza 🙂 Pozostaje mi wiec przegladanie jej ksiazek kucharskich i obmyslanie jak by tu co nieco te dania odchudzic . Dokladnie to samo robie z przepisami Jamiego Olivera.

Polecam zatem lososia pod musztardowa kolderka z kus kusem. Przepis na kus kus zwalony w 100% z  ksiazki, pomysl na lososia moj, mozna musztarde rownie dobrze zastapic pesto 🙂

Danie wrecz expresowe.

1) lososia (bez skory) nacieramy sola morska. smarujemy musztarda djon. wkladamy do nagrzanego piekarnika ( ja nastawiam na full) od 15-20 min.

2) na patelni dusimy pokrojona czerwona cebule, peczek swiezej zielonej pietruszki, kiedy cebula zmieknie dodajemy pomidorki koktailowe przekrojone na polowki.

3) przygotowujemy kus kus, wrzucamy na patelnie, mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Wsio…:) Na talerzu posypujemy poszatkowana pietrucha.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s